Coverfoto – indvandrerdebatten

Af Rune Engelbreth Larsen

Et blik på de seneste tyve års integrations- og udlændingedebat, herunder politikernes og mediernes fremstilling af problemstillinger i forbindelse med indvandringen …

Negative generaliseringer og fordomme udbredes i stor stil i den offentlige debat om flygtninge og indvandrere såvel som integration og islam. Foredraget ser nærmere på udviklingen siden slutningen af 1980’erne og den forandring, der er sket i forhold til accept af en stadig mere negativt generaliserende retorik over for etniske minoriteter, ikke mindst muslimer.

Integrationsproblemer og terror tegner debatten, men hvor store er problemerne, og hvad er årsagerne? Hvorfor har Dansk Folkeparti opnået så stor vælgersucces, og hvad betyder ‘tonen’ i debatten?

Foredraget præsenterer en kritisk vinkel på udlændingepolitikkens tendenser til syndebukkepolitik og den rolle, som Muhammedkrisen og efterfølgende ytringsfriheds- og karikatursager har spillet.

De omtalte historiske og aktuelle temaer er bl.a. berørt i bøgerne Det nye højre i Danmark (2001), Louise Frevert-sagen – dokumentation af Dansk Folkepartis dobbeltspil (2005) og Karikaturkrisen – en undersøgelse af baggrund og ansvar (2006), som jeg har skrevet i samarbejde med Tøger Seidenfaden, samt antologien Hate speech – fra hadetale til hadesyn (2013), redigeret i samarbejde med Klaus Slavensky og Jens Lohmann.

Praktiske detaljer, bestilling og pris > kontakt Rune Engelbreth Larsen

 

ANBEFAL OG DEL Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone