Coverfoto – digtoplæsning

Af Rune Engelbreth Larsen

Oplægning af egne digte fra tre digtsamlinger og et poetisk forsvar for naturmotiver og romantik, der er sjældne fugle i den moderne poesis kulturlandskaber …

Digtoplæsning fra mine digtsamlinger Danmarks krans (2010), Cirklen og tangenten (2012) og Ararat (2019) med supplerende betragtninger over, hvor meget kunst og poesi ligner naturen som vigtige rum for mental ro og fordybelse – og over poeters årtusindgamle fascination af muserne.

Først blev de placeret på Olympen i det antikke Hellas, siden i Rom under Romerrigets storhed, senere i Firenze under renæssancens opblomstring – og i 1500-tallet mente en række danske digtere, at de var flyttet til Valby Bakke …

Renæssancestudier i lyrikkens ‘moderne’ rødder har givet mig en særlig forkærlighed for rim og rymte, og dansk naturlyrik fra slutningen af 1700-tallet til første halvdel af 1900-tallet har fulgt mig ud i naturen og inspireret til egne digte. Måske lidt poetisk ukorrekt (eller i det mindste utidssvarende), hvorom jeg skriver i bogen Danmark er en kvinde:

Rune Engelbreth Larsen (portræt: Hans Krull, 2011)
Rune Engelbreth Larsen (portræt: Hans Krull, 2011)

»Jeg kastede ikke hovedkulds mine reservationer bort, men tog alligevel så småt guldalderen med i bagagen, når jeg skulle ud i det fri, og efterhånden vænnede jeg mig til epokens højtravende naturlandskabstilbedelse – og konsulterede den i stigende grad. Hen ad vejen følte jeg mig dog snarere hjemme i mere nærværende, men af samme grund også mere nærgående danske naturdigte fra slutningen af det nittende og begyndelsen af det tyvende århundrede. Her fandt jeg min foretrukne guide og parlør til et Danmark, jeg havde fortrængt, men som jeg begyndte at drømme om og efterhånden satte mig for at genopdage.«

Nogle af mine digte er tilgængelige som kombinerede ord og levende billeder via Youtube, herunder også en lille politisk sang:

> Elskovsskoven
> Jeg drømte mig en drøm
> Solhverv

Find også min sonetkrans online samt en række andre digte med og uden billeder: Polifilo.dk.

Praktiske detaljer, bestilling og pris > kontakt Rune Engelbreth Larsen

 

ANBEFAL OG DEL Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone