Foredrag af Rune Engelbreth Larsen

Vælg mellem tre foredrag af Rune Engelbreth Larsen eller send en mail med nærmere oplysninger om særlige ønsker, temaer og rammer for et arrangement.

1. Vildere natur i Danmark – hvorfor, hvordan og hvor? 

En oplevelsesrejse gennem smukke danske naturområder med potentiale for større og vildere naturoplevelser, men også et kig på den aktuelle naturtilstand og de danske nationalparker, der ikke blev det naturløft, som mange havde håbet. Et billedrigt PowerPoint-foredrag, der kommer tæt på regional natur dér, hvor foredraget foregår, men også kommer videre omkring i dansk natur og tegner et kritisk helhedsperspektiv. Baseret på bøgerne Danmark er en kvinde – på genopdagelse i dansk natur og Vildere vidder i Danmark.

Læs mere her > Dansk naturs genkomst eller forarmelse?

2. Musernes genkomst – digtoplæsning og kulturperspektiv

Oplægning af egne digte fra tre digtsamlinger og et poetisk forsvar for naturmotiver og romantik, der er sjældne fugle i den moderne poesis kulturlandskaber. Digtoplæsning af uudgivne digte og fra tre digtsamlinger: Danmarks krans, Cirklen og tangenten og Ararat. Suppleret med betragtninger over poeters årtusindgamle fascination af muserne, som man først placerede på Olympen i det antikke Grækenland, siden i Rom under Romerrigets storhed og senere i Firenze under renæssancens opblomstring. I 1500-tallet mente mange danske digtere sågar, at muserne var flyttet igen – til Valby Bakke. Hvor er de i dag?

Læs mere her > Musernes genkomst – oplæsning og kulturperspektiv

3. Humanisme, frihed og tolerance – arv og aktualitet

Humanismen er et fundament i den vesteuropæiske kulturånd, der har rødder i antikken, men er rundet af renæssancens pluralisme og oplysningstidens friheds- og tolerancetradition. Bl.a. baseret på forfatterens bøger Renæssancen og humanismens rødder, Oplysning og tolerance og Frihed og retfærdighed. Foredraget belyser, hvordan multikulturelle samfund med religiøs tolerance historisk har været reglen, mens monokulturelle samfund faktisk har været undtagelsen de seneste 5.000 år. Hverken historisk eller aktuelt er det inklusion og kulturel mangfoldighed, der skaber konflikter, men eksklusion og intolerance.

Læs mere her > Humanisme, frihed og tolerance – arv og aktualitet

Praktiske detaljer, bestilling og pris > kontakt Rune Engelbreth Larsen

 

ANBEFAL OG DEL Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone